Gratis ArcGIS Online account voor scholen

In de VS krijgen scholen al geruime tijd gratis een account voor ArcGIS Online (AGOL) voor organisaties. Dit account biedt veel meer mogelijkheden dan het publieke gratis account: meer webruimte, meer mogelijkheden om met groepen te werken, toegang tot de ruimelijke analysetools binnen AGOL, mogelijkheid om apps zoals Survey123 te gebruiken…

EUROGEO heeft mee gelobbyd om dit ook in Europa uit te rollen. Na het Verenigd Koninkrijk biedt nu ook ESRI Belux dit gratis aan scholen aan.
De officiële aankondiging gebeurt tijdens het komende congres van de VLA.  Wie al vroeger aan de slag wil: stuur een mailtje.

Cartesius website

Op 27 augustus 2015 werd in het Algemeen Rijksarchief de Cartesius-website officieel voorgesteld, in het bijzijn van de staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid en de minister van Defensie. Het Rijksarchief, de Koninklijke Bibliotheek, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het Nationaal Geografisch Instituut beheren elk afzonderlijk bijzonder rijke cartografische collecties. De vier instellingen hebben nu de krachten gebundeld om voor het eerst gemeenschappelijk hun historische geografische gegevens te ontsluiten voor het grote publiek op www.cartesius.be.

Continue reading

Hello world!

Welkom op de site van het Belgische Centre of Excellence digital-earth.be!

Op deze site vind je een overzicht van onze activiteiten, beschikbare publicaties en werkmateriaal. De site is nog volop in ontwikkeling, dus kom zeker terug.