Nascholing: Ruimtelijk denken met GIS: Ruimtelijke Ordening

Deze nascholing werd een eerste maal gegeven op 29 januari. Wegens de grote belangstelling wordt deze hernomen op woensdag 28 mei 2014.

Tijdens deze nascholing ervaren leerkrachten zelf hoe ze met behulp van GIS (Geografische Informatie Systemen) het thema ‘ruimtelijke ordening’ interactiever voor de klas kunnen brengen. Tijdens de sessie wordt gewerkt met gratis en eenvoudige GIS-software. Zo ligt de focus op de inhoud en niet op het gebruik van de software. Door GIS in te schakelen in de eigen lespraktijk zien leerlingen de ruimtelijke complexiteit in en daag je ze uit tot actief meedenken en meebeslissen.

altHet nascholingspakket bestaat uit: een overzicht van het beschikbaar materiaal rond ruimtelijke ordening m.b.v. GIS, een uitgewerkt voorbeeld, een doe-sessie waarin leerkrachten een pakket voor de eigen schoolomgeving in elkaar steken.
Wie de sessie in januari volgde krijgt nog een mail met de link naar extra materiaal dat intussen is toegevoegd.

  • Datum herneming: woensdag 28 mei 2014, 14u-17u
  • Locatie: Universiteit Gent, Campus Sterre, Krijgslaan 281, 9000 Gent. Gebouw S8, 1e verdieping, vleugel A, pc-zaal Gerardus Mercator (=lokaal 40.08.110.012).
  • Maximum aantal deelnemers: 25
  • Prijs: 30 EUR (inclusief koffiepauze)
  • Organisatie: De vakgroep Geografie van de Universiteit Gent is een erkend Center of Excellence van het Digital Earth Network en heeft als doelstelling ruimtelijk denken te introduceren in het secundair onderwijs via diverse activiteiten. Deze nascholing is er één van.

Alle info vind je op http://www.ugent.be/we/nl/diensten/ipvw-ices/aanbod/leerkrachten/gis

Het inschrijvingsformulier (een in te vullen pdf-document) vind je hier.