Nieuwe nascholingsreeks ‘Werken en denken met full GIS’

esriOp vraag van leraars organiseren we in het schooljaar 2014-2015 een lessenreeks van 6 halve dagen rond werken en denken met full GIS. Hierbij werken we met zowel ArcGIS als Quantum GIS.
De reeks vind plaats op 14 november, 28 november 2014, 9 januari, 23 januari, 6 februari en 27 februari 2015, telkens van 14 tot 17.30 u.QGis


Alle info vind je in de Agenda.

In het schooljaar 2013-2014 organiseerde het digital-earth.be centrum reeds een reeks korte nascholingen met GIS.

Uit een bevraging bleek de vraag bij leraars naar een ruimere en diepgaandere nascholingsreeks over GIS groot. Daarom richten we dit aanbod in.
Tijdens deze nascholingsreeks ervaar je hoe je met behulp van GIS (Geografische Informatie Systemen) lesonderwerpen interactiever voor de klas kunt brengen. Tijdens de sessie wordt gewerkt met full GIS-software. Daardoor kun je als leraar zelf veel materiaal aanmaken en nadien delen met de leerlingen, of – indien je over de nodige tijd beschikt, bv. in projecturen – kunnnen de leerlingen zelf met GIS aan de slag.

In de nascholingsreeks leer je werken met 2 full GIS pakketten: ArcGIS (betalend maar meest gebruikt en ideale integratie met webGIS ArcGIS online) en QuantumGIS (freeware). Tijdens de sessies leer je o.a. hoe data aan te maken en te bevragen, analyses uit te voeren, data te visualiseren in kaarten en data te delen (zie lijst verder).

  • Data: 6 vrijdagen: 14 november, 28 november 2014, 9 januari, 23 januari, 6 februari en 27 februari 2015.
  • Tijdstip: telkens van 14 u-17.30 u
  • Locatie: Universiteit Gent, Campus Sterre, Krijgslaan 281, 9000 Gent. Gebouw S8
  • Maximum aantal deelnemers: 15
  • Prijs: 200 EUR (incl koffiepauze)
  • Bewijs van aanwezigheid: Bij aanvang van elke sessie zal u worden gevraagd te tekenen voor aanwezigheid. Na afloop van de bijscholing sturen wij u per e-mail het aanwezigheidsattest door.

Alle info – met volledige beschrijving van de inhoud – vind je hier of, inschrijven via  http://www.ugent.be/we/nl/diensten/ipvw-ices

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *